Callebaut heeft een rijke historie. Hier vindt u het verhaal van het onstaan van Callebaut, en de tijdslijn met de belangrijkste gebeurtenissen vanaf dat punt tot en met het heden.
1911. Octaaf Callebaut, erfde zijn passie voor goede smaak van zijn grootvader. De familie leidde van oorsprong een succesvolle bierbrouwerij. Octaaf zette de traditie voort en brouwde mooie Belgische bieren. Stiekem koesterde hij ook een voorliefde voor zoete lekkernijen. Dit bracht hem naar Parijs, waar hij vol overgave de kunst van het chocolade maken leerde.
Terug in België, werkte hij dag en nacht aan een chocoladereceptuur in zijn kleine atelier naast de brouwerij. Na vele maanden ‘experimenteren’ en perfectioneren, was Octaaf tevreden over zijn eerste chocolade, de pure chocolade, ook wel gekend als de ‘811’. Nu, meer dan 100 jaar later is dit recept, nog steeds Callebaut’s meest gekende- en gebruikte chocolade. Naast de pure variant, ontwikkelde Octaaf ook snel de gekende melk (823) en witte (W2) chocolade.