Iedere maand hebben wij samen met een van onze partners een recept voor jou ontwikkeld. Deze maand is het een recept van Banketpartners.
Kersen compote:
- 5 liter kersen op water
- 1000 gram suiker
- 250 gram koud bindmiddel
1. Suiker en koud bindmiddel mengen.
2. Suikermengsel mengen met kersen tot de massa gebonden is.
Óf gebruik kant en klare Fruffi kersen 6 kg van CSM
Italiaanse meringue:
- 3350 gram suiker (1)
- 1000 gram water
- 1000 gram eiwit
- 360 gram schiftsuiker
1. Suiker (1) en water koken tot 97 graden Réaumur.
2. Eiwit opkloppen met schiftsuiker.
3. Kooksuiker al draaiend toevoegen aan eiwitmengsel.
4. Schuim stevig draaien.
5. Spuit met een gladde spuitmond +- 14 doppen aan elkaar in een ring van Ø17cm
6. Bak de meringue op 100 graden 30 minuten.
7. Laat een nacht nadrogen.
Opbouw:
1. Spuit 150 gram kersencompote in de slofbodem.
2. Spuit een dun laagje slagroom op de kersencompote.
3. Leg de meringuedoppen op de slagroom.
4. Bestuif met een dun laagje kaneel poeder.
Bestel direct: