Iedere maand hebben wij samen met een van onze partners een recept voor jou ontwikkeld. Deze maand is het een recept van Sonneveld.
Ingrediëntenlijst (9 stuks)
Sloffendeeg:
CREDI SLOFFENMIX 1.000 g
Roomboter 400 g
Sesamzaad 50 g
Eieren 40 g
Citroen Custard:
Gelatine 9 g
Water 45 g
Suiker 345 g
Citroenpuree 260 g
Slagroom 300 g
Eieren 525 g
CREDI COMPOUND CITROEN LIMOEN 15 g
Kookschuim:
Eiwit (1) 50 g
Suiker (1) 40 g
Suiker (2) 110 g
Water (2) 40 g
Recept werkwijze
Maak sloffendeeg:
1. Zet van alle grondstoffen een stevig zetdeeg en laat dit rusten in de koelkast.
2. Rol het deeg (de volgende dag) uit op 8 mm dikte en steek plakken uit met een ring van 15 cm. doorsnede (ca. 160 gram deeg per ring).
3. Bak de plakken ca. 20 minuten op 170°C.
Maak Citroen Custard:
1. Zet de gelatine in de week in koud water.
2. Verhit de suiker met de citroenpuree tot dit kookt.
3. Meng de slagroom met de eieren en de Credi Compound Citroen Limoen en maak familie met de citroenmassa.
4. Kook het geheel door tot 84°C en haal van het vuur.
5. Voeg de geweekte gelatinemassa toe en meng dit goed.
6. Stort ca. 150 gram citroenmassa in ringen van 13 cm doorsnede en vries dit in.
Maak Kookschuim:
1. Eiwit (1) en suiker (1) mengen en loskloppen.
2. Ondertussen suiker (2) met water (2) aan de kook brengen en doorkoken tot 120°C.
3. Al draaiend de kokende suikermassa straalsgewijs aan de schuimmassa toevoegen en hierna 3 minuten door laten draaien.
Opbouwen:
1. Haal de bevroren citroenvullingen uit de ringen en zet deze midden op de sloffenbodems.
2. Werk af met kookschuim en decoreer naar eigen inzicht.
TIP: Decoreer met paashazen of -eitjes voor Pasen!