Iedere maand hebben wij samen met een van onze partners een recept voor jou ontwikkeld. Deze maand is het een recept van Debic.
Uitkomst: 24 stuks
Ingrediënten
Krokante rijstbodem:
200 g Witte vegan chocolade
40 g Arachideolie
50 g Pistachepasta
260 g gepofte rijst (Kellogg’s)
Sinaasappelganache
240 g donkere chocolade
240 g Debic Vegantop
8 g Cointreau 60%
Hazelnootmousse
800 g Debic Vegantop
120 g suiker
100 g Hazelnootpaté (100%)
1 g Zout
Afwerking
Lichtgroene gelei
Pistachenootjes
Donkere rijstballetjes
Bereiding
Krokanterijst bodem
• Meng de arachideolie met de pistachepasta.
• Smelt de witte vegan chocolade en meng deze met de gepofte rijst.
• Voeg alles samen.
• Verdeel het mengsel over een siliconen ronde mal met een diameter van 6 centimeter en plaats in de vriezer.
Sinaasappelganache
• Kook de Debic Vegantop samen met de invertsuiker.
• Giet het mengsel op de chocolade en meng met een staafmixer.
• Voeg de Cointreau toe en laat afkoelen tot gebruik.
Hazelnootmousse
• Klop de Debic Vegantop luchtig met de suiker.
• Meng de hazelnootpaté en het zout erdoor.
Afwerking
• Los de bodem uit de vriezer.
• Spuit er vier doppen op van sinaasappelganache.
• Spuit er vijf doppen op van hazelnootmousse in verschillende groottes.
• Vries in en haal door de lichtgroene gelei.
• Decoreer met pistachenootjes en donkere rijstballetjes.
Bekijk hier hoe Dré Eversteijn van Debic dit leuke recept maakt.