Iedere maand hebben wij samen met een van onze partners een recept voor jou ontwikkeld. Deze maand is het een recept van CSM Ingredients.
Ingrediënten
Waldkorn® Classic 50% 1000 g
Tarwebloem 50% 1000 g
Volufresh Luxe(of bereidingsmiddel voor luxedeeg) 5% 100 g
Gist 5% 100 g
Water 60% 1200 g
Grand Patissier Gold Croissant 30% 600 g
Decoratie 0 g
Bereiding
Kneden. Kneed alle ingrediënten, met uitzondering van de Grand Patissier Gold Croissant, tot een homogeen deeg.
Snelkneder. 6’ langzaam, 3’ snel.
Rust. Bol het deeg kort op, verpak in plastic en laat 20’rusten.
Toeren. Incorporeer de GP Gold Croissant en geef de nodige toeren (BE: 4x3 toeren, NL: 2x3 toeren).
Rust. Laat 30’ rusten.
Vorm. Rol het deeg uit op 6 mm, snijd in plakjes van 12x6 cm en geef elk plakje 2 inkepingen. Maak van elk plakje een vlecht, draai de eindjes naar onder en leg in diepe siliconen matjes.
Narijs. 60’ , 32 °C, 75% RV.
Bakken. +/- 22’ op 230 °C met stoom, sleutel openen na 10’. Strijk na het bakken af met suikersiroop en bestrooi met poedersuiker.