Recept voor ongeveer 5 taarten van 16 cm
Brownie
350 g suiker
8 g zout
10 g maïszetmeel
250 g water
250 g olijfolie
250 g bloem
65 g cacaopoeder
16 g bakpoeder
donkere chocolademousse
150 g donkere chocolade 80%
600 g Debic Vegantop
70 g water
12 g pectine
60 g suiker
Chocolade spiegel
300 g donker cacaopoeder
600 g Debic Vegantop
40 g pectine nappage
100 g suiker (1)
800 g suiker (2)
300 g naturel gelei
voorbereiding
Bownie :
• Meng de bloem, cacaopoeder, mais zetmeel, suiker, bakpoeder en zout.
• Voeg water toe aan de drogen stoffen en meng tot een stevig deeg.
• Voeg in delen de olijfolie toe
• Verdeel in een mal van 16 cm en bak op 180 °C voor 45 min
Pure chocolademousse :
• Meng de pectine met suiker
• Smelt de donkere chocolade
• Verhit het water tot 60 °C voeg het pecinemix toe met een staafmixer en kook gedurende 2 min.
• Voeg de donkere chocolade toe (als het mengsel te dik is voeg wat heet water toe)
• Klop de Debic Vegantop op gemiddelde snelheid tot deze luchtig is
• Meng het pure chocolademengsel met de Debic Vegantop
Chocoladegla spiegel
• Meng de pectine nappage met de suiker (1)
• Verwarm de Debic Vegantop en voeg de suiker (2) toe
• Voeg de cacaopoeder toe en kook gedurende 4 minuten, blijf roeren
• Voeg het pectinemengsel toe en kook gedurende 2 minuten en voeg vervolgens de naturel gelei toe
• Stort uit in een bak en bedek met plastic film en laat het afkoelen
Opbouw
1. Spuit de chocolademousse in een mal van 14 cm en vries in
2. Verwarm de chocolade glacage tot 35 °C en glaceer de chocolademousse
3. Plaats bovenop de brownie, versier met en cacaopoeder en gekonfijte gemberschillen